Sommarhälsning från rektor: Europaskolan Strängnäs rundar av året och blickar framåt

ESS sommaravslutning 3

Läsåret är slut och vi kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt år, som började redan vid antagningen av nya elever. I år slog vi nytt rekord i antalet antagna elever till årskurs 1 men även flera nya till årskurs 2 och 3.

Jag är ödmjuk för allas kunskaper men jag måste ändå säga att ni är fantastiska! Under läsåret har vi nått stora akademiska framgångar. Vi har också vunnit flera nationella tävlingar, där vi kan mäta våra elevers kunskaper mot elevernas kunskaper på andra skolor.  Det är ett bra betyg till våra elever men också till våra lärare. De har inte bara stora kunskaper utan kan också förmedla dessa till eleverna, som i sin tur kan omsätta och tillämpa dem praktiskt.

Detta visar att vi är på rätt väg och förbereder eleverna för fortsatta studier på universitet och högskolor, både inom och utom landet.  När vi möter våra alumner (tidigare elever) vittnar de också samstämmigt om att de är väl förberedda för universitetsstudier.

Även sportsligt har vi haft stora framgångar. Vi vann till exempel den årliga innebandykampen mot Thomasgymnasiet. En av våra elever spelar dessutom fotboll i damlandslaget men studerar heltid på gymnasiet med goda resultat.

Föreningarna på skolan är aktiva och det finns snart sagt en förening för allt. Självklart bidrar dessa till att vi har kul på skolan. På Europaskolan Strängnäs ”vågar vi ha roligt”! Det vittnar våra gemensamma aktiviteter om. Studenternas bal på Sundbyholms slott var magnifik! Före balen övades det på vals och eleverna fick ett föredrag om ”vett och etikett” av förre hovintendenten Hans Norlén, så alla var väl förberedda.

På Europaskolan Strängnäs finns plats för alla, det är lugnt och tryggt och vi har ingen mobbning. Här får du får vara den du är, och ingen är bättre på det än just du!

ESS sommaravslutning 12

Nu under sommaren sammanställer skolledningen alla utvärderingar och stödet (förvaltningsbolaget Lyktan) genomför förbättringar på skolan. Vi byter till exempel ut all ventilation och förbättrar den. Vi bygger om och målar om på kansliet, elevboendet får nytt badrum, vi förbättrar uterummet för eleverna med mera.

Dessutom så antar vi nya elever till alla årskurser och även i år har vi många sökande. Skolledningen vill tacka alla Europaskolan Strängnäs elever som har varit perfekta ambassadörer för skolan och bidragit till att så många sökt till oss. Till vissa program är det fullt och vi har en kö med sökande.  Om du är placerad i en sådan kö,  överväg att välja ett annat program på Europaskolan Strängnäs. Besked om plats får de sökande i slutet av juni.

Avslutningsvis vill jag tacka alla elever och all personal för ett gott arbete under läsåret. Jag tillönskar er alla ett underbart sommarlov och önskar er välkomna tillbaka till en förbättrad Europaskola!

KAIZEN! (Ständig förbättring!)

Thomas Axelsson