Skolstart för gymnasiet: Nu är vi i gång med många nya elever och ny spetsutbildning!

Europaskolan Strängnäs - Modern Humanities

Höstterminen har startat för Europaskolan Strängnäs, med många förväntansfulla elever. Nu startar också vår nya spetsutbildning Modern Humanities, som blir ett spännande inslag bland våra gymnasieprogram.

I går samlades våra nya ettor i Djäknehallen och i dag börjar årskurs två och tre igen efter sommaren. Det sjuder nu av liv på skolans stadscampus, både inne och vid vattnet, när nya och gamla vänner möts.

Under sommaren har vår skola fått en uppfräschning, med bland annat nytt kansli, ny ventilation och ny utrustning i klassrummen. Allt för att göra studiemiljön ännu mer funktionell och trivsam.

Extra roligt är att Modern Humanities startar den här terminen, vår nya spetsutbildning. Den kommer att ge fördjupning i samhällskunskap och historia, med ämnen som demokrati och mänskliga rättigheter på schemat.

Sjutton förväntansfulla elever har börjat på utbildningen, varav en kommer från Södertälje. ”Jag hade hört talas om Europaskolan, att det är en bra skola”, säger eleven Anna Hejdenberg i en artikel i Eskilstuna-Kuriren. Förutom en bildningsresa kommer eleverna också att få göra en annan resa. I utbildningen ingår nämligen studiebesök på FN:s högkvarter i New York!

Vi ser nu fram emot ett spännande och roligt läsår på Europaskolan Strängnäs. Tillsammans tar vi vara på vår fulla potential, i sann Europaanda.

Varmt välkomna allihop!

Läs mer om spetsutbildningen Modern Humanities här >