Sciences Po besöker Europaskolan Strängnäs!

SiencesPo

Sciences Po (Sciences Politiques) besöker Sverige och Europaskolan Strängnäs!Cécile Marin, International Affairs Manager – Russia & Northern Europe, UK & Irland för universitet Sciences Po, kommer till skolan nästa tisdag, den 15 oktober, kl 16.00 i Djäkne.Science Po är ett universitet som betraktas som ett av de bästa i världen för att utbilda framtidens diplomater, politiker och ledare av olika slag. 45 procent av studenterna i Sciences Po kommer i dag från länder utanför Frankrike.

I Sverige är Science Po tyvärr relativt okänt. Men det är en skola som har olika partnerskap med kända lärosäten som till exempel Colombia, Princeton, Harvard, Cambridge, Oxford, LSE, Tsinghua University, Waseda och Bocconi.

Cécile Marin kommer att presentera skolan och vad inträdesprovet innebär, ett prov som kommer att ske i Stockholm för första gången i maj 2014. Tidigare var kandidaterna tvungna att resa till Köpenhamn. Allt sker på engelska.

Carl-Vincent Reimers, före detta Artes-elev, studerar nu på Campus i Dijon  där studenterna från Ryssland, Nordeuropa, Storbritannien och Irland samt fransmän som vill arbeta i dessa länder, är samlade. Han är dessutom den första och enda svenska studenten!

Eftersom han gör bra ifrån sig har deras manager bestämt sig för att komma till oss, vilket är ett av flera erkännanden som vår skola fått.

Detta är ett unikt tillfälle för våra studenter i Strängnäs att bekanta sig med ett internationellt erkänt kvalitetsuniversitet och vad en internationell högre utbildning i en elitskola kan innebära.

Du som går på Artes SP och HUM eller EU- programmen ska närvara och övriga rekommenderas starkt att komma.

Missa inte detta tillfälle!