Sally Carlund är årets vinnare i Evandersällskapets uppsatstävling

Sally-Carlund

En elev från Europaskolan Strängnäs har vunnit första pris i Evandersällskapet årliga uppsatstävling. Det är Sally Carlund i klass EF14, som skrivit om en av Per Gunnar Evanders romaner.

Evandersällskapet vill främja intresset för och förståelsen av Per Gunnar Evanders verk. De vill även uppmärksamma och sprida kännedom om forskningen kring hans liv och verk.

Varje år har Evandersällskapet en uppsatstävling, där gymnasieelever över hela Sverige får skicka in bidrag.

Sally Carlund på Europaskolan Strängnäs vann årets tävling med sin uppsats Skuld och maktlöshet – En egendomlig analys av en egendomlig bok. Texten, som ger henne 2 000 kr, handlar om Per Gunnar Evanders roman Det sista äventyret.

Styrelsen för Evandersällskapet vill både gratulera Sally och ge en eloge till hennes svensklärare Sofia Engström för det stora engagemanget i tävlingen.

Den 16 april kan du läsa Sallys uppsats på Evandersällskapets webbplats.

Stort grattis Sally, önskar även vi på Europaskolan Strängnäs! Vi är mycket stolta över dig.

Läs mer om Evandersällskapet och uppsatstävlingen här >