Oscar Edlund berättar om sitt liv som utbytesstudent i Kalifornien

Oscar_Edlund

Det kom ett mejl till Europaskolan Strängnäs, från Oscar Edlund i KFSCI13. Just nu befinner han sig i Kalifornien som utbytesstudent, under ett mycket spännande år. Här kan du läsa hans första rapport från USA!

Oscar Edlund läser vanligtvis naturvetarprogrammet med spetsinriktning hemma i Strängnäs. Men för närvarande är han i stället utbytesstudent på en amerikansk high school.

Under ett år deltar Oscar i ett utbytesprogram som heter High School Exchange Year, arrangerat av EF. Via dem har han fått en värdfamilj som han bor hos i södra Kalifornien, i Temecula – halvvägs mellan Los Angeles och San Diego.

Skolan heter Chaparral High School och ligger också i Temecula, där Oscar är en av flera tusen elever.

Hur är det då att plugga på en amerikansk high school? Hur ser en vanlig dag ut, hur är maten och vad gör han på fritiden?

Här kan du läsa Oscar Edlunds egen berättelse om den första tiden som utbytesstudent i USA >

Tack så mycket för ditt brev, Oscar! Vi ser fram emot fler rapporter under året och önskar fortsatt lycka till med studierna.