Gymnasielärare engelska/svenska/svenska som andraspråk

Vill du jobba med studiemotiverade elever i en historisk miljö? Nu söker vi fler lärare till Europaskolan Strängnäs, en fristående gymnasieskola i Strängnäs. Vi är en Europainriktad skola, där eleverna lär för livet med både hjärta och hjärna. Skolan ägs av en ideell stiftelse och har åtta högskoleförberedande program, inklusive två spetsutbildningar.

Om oss

Europaskolan Strängnäs är en fristående gymnasieskola i Strängnäs. Vår skola ligger vackert vid Mälaren, ett stenkast från Strängnäs domkyrka i historiska kvarter.
Hit är det bara en kort promenad från stadens nya resecentrum och tågen.

Skolan startade i augusti 1994 och har i dag cirka 400 elever. Vi erbjuder åtta högskoleförberedande program, inklusive spetsutbildningar inom humaniora och naturvetenskap. Vår ägare är den ideella Stiftelsen Europaskolan, som är icke vinstdrivande. Den är också politiskt och religiöst oberoende.

Om dig

Vi söker i första hand dig som är legitimerad gymnasielärare att undervisa i engelska och svenska/svenska som andraspråk. Det är meriterande om du också har behörighet i fler ämnen.

Som lärare är du strukturerad, kunnig och ansvarstagande. Du trivs inom skolvärlden och gillar att arbeta med ungdomar.

Dina arbetsuppgifter

På Europaskolan Strängnäs får du förmånen att arbeta med studiemotiverade elever i en trivsam miljö. Som anställd hos oss blir du en viktig kugge i vårt mycket proffsiga kollegium.

Anställningen innebär undervisning i engelska och svenska/svenska som andraspråk. I tjänsten ingår också att delta i ämneslag och att vara mentor för en grupp elever.

Utbildning och kompetens

Krav
Eftergymnasial utbildning, två år eller längre
Lärarexamen – grundskolans senare år och gymnasiet
Lärarlegitimation

Övrigt

Anställningsvillkor
Som lärare på Europaskolan Strängnäs har du ferietjänst (194 arbetsdagar/läsår). Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Lön enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan via e-post, senast fredagen den 16 juni 2017: olympia.berterud@europaskolan.org. Ange referens ”Gymnasielärare” i ämnesraden.

Vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi bearbetar ansökningar vartefter de kommer in och förbehåller oss rätten att anställa innan sista ansökningsdag. Vi undanber oss å det bestämdaste att bli kontaktade av annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Kontaktpersoner

Olympia Berterud, biträdande rektor
E-post: olympia.berterud@europaskolan.org
Telefon:  0152-33 11 02
Mobil: 076-767 02 05

Thomas Axelsson, rektor
E-post: thomas.axelsson@europaskolan.org
Telefon: 0152-33 11 01
Mobil: 070-235 99 22


Postadress och besöksadress

Europaskolan Strängnäs
Storgatan 2
645 30 Strängnäs

Telefon: 0152-33 11 00
E-post: olympia.berterud@europaskolan.org