Europaskolan Strängnäs skolval 2014

val2014

Vi från Europakåren (skolans elevkår) genomförde vårt eget skolval, samma vecka som riksdagsvalet. Alla elever fick torsdagen den 11 september rösta i skolans föreningshus på Ångbåtsbron. Allt gick väl och vi kunde dagen efter sammanställa resultatet. Största parti blev Moderaterna, följt av Miljöpartiet på andra plats, och Socialdemokraterna på tredje. Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ hamnade alla precis under riksdagsspärren på 4 %.

Innan valet hade vi också bjudit in alla riksdagspartiernas ungdomsförbund till en kampanjdag. Den ägde rum den andra september i Djäknehallen. Tyvärr fick flera förbund förhinder i sista minuten, och kunde inte närvara. Eleverna på skolan har dock haft chansen att prata politik med flera av dem tidigare under de senaste veckorna, då de besökt skolan vid sidan av.

Vi vill tacka alla elever som röstade, och hoppas att vi väckt någon gnista till framtida politiskt engagemang!

Simon Ström
sekreterare, Europakåren