EM-fotboll och spex på Europaskolan Strängnäs

ESS-Fotboll

Årets Europamästerskap i fotboll, med både lärare och elever, har gått av stapeln på gymnasiet. Samtidigt var det traditionsenlig tävling i spex, till allas glädje.

EM-fotbollen är en klasskamp som har blivit en mångårig tradition på Europaskolan Strängnäs. Den brukar genomföras i Thomashallen (Thomas Arena) på skärtorsdagen, så även i år.

EM-fotboll

Under dagen tävlar klasserna med varandra i två grenar, fotboll och spex, och även lärarna deltar! Fotbollen spelas i mixade femmannalag, där det på planen hela tiden ska vara antingen 3 tjejer + 2 killar eller 2 tjejer + 3 killar. Segrare år 2016 blev klass FÖ14 och turneringen dömdes mycket proffsigt av Jessica Öhrn.

Spextävlingen består i att varje klass innan sin första fotbollsmatch får fem minuter på sig att genomföra ett spex. Juryn, bestående av en elev från varje årskurs samt idrottsläraren Eva Damberg, enades till slut om vilka som genomfört årets bästa spex: Klass Artes15 blev 2016 års segrare.

ESS-Spex

Lärarna deltog med ett lag i både fotbollsturneringen och spextävlingen. En vunnen och en förlorad fotbollsmatch räckte dock inte för att nå slutspel. Några lärare missade att vara med på spexet (som hade hiphop-tema), eftersom de var upptagna med att ta selfies i omklädningsrummet …

ESS-Spex2

Tack allihop för en riktigt rolig dag!