Elsa Fastrup blir utbytesstudent i USA – på stipendium från Rotary

Elsa_Fastrup

I augusti kliver Elsa Fastrup på planet till USA. Bland många sökande har hon fått stipendium från Rotary för att bli utbytesstudent.

För Elsa, i klass KFSCI13, väntar nu ett års studier i Pennsylvania. Färden går närmare bestämt till den lilla staden Nazareth, som inte är större än Mariefred, cirka 2,5 timmars bilfärd från New York.

Det hela började i höstas, då Elsa skickade in en ansökan till Rotary om stipendium. Rotary är ett globalt yrkesnätverk som också erbjuder unga att delta i utbytesprogram.

Med målet att skapa en bättre värld, sänder Rotary varje år ut studenter över hela världen. Bland de sökande väljs vissa ut för intervju, varav Elsa från Europaskolan Strängnäs blev en. En intervju som gick galant!

Elsa ser mycket fram emot det kommande året. Hon berättar att hon inte sökt så mycket information,
för att slippa få en bild som kanske inte stämmer med verkligheten: ”Om jag inte vet så mycket, kommer jag att ta det som det kommer.”

I USA väntar inte bara studier utan också utflykter med Rotary, tillsammans med andra studenter i samma område. Elsa kommer dessutom att bo i tre olika värdfamiljer, för att få olika perspektiv.

Även Elsas egen familj hemma kommer att ta emot en utbytesstudent. Det blir i januari 2016.

Stort grattis till dig, Elsa! Vi önskar dig ett riktigt givande år i USA.

Läs mer om Rotary Ungdomsutbyte här >

Läs om Rotary Strängnäs här >