Elever från Europaskolan Strängnäs deltog i finalen av Ungdomens riksdag

ur-0047

En dag som politiker i Sveriges riksdag – det fick några av gymnasiets elever prova på, när de gick till final i Ungdomens riksdag.

Ungdomens riksdag handlar om att skapa möten mellan gymnasieungdomar och politiker. Genom att prova på politikernas arbete, ska ungdomarna få ökade kunskaper om hur riksdagen fungerar.

För att kvalificera sig skulle eleverna skriva en motion och ett debattinlägg till den aktuella debatten om framtidens energiförsörjning. Detta har klasser runt om i landet gjort under höstterminen.

I finalen 2015/2016 deltog flera elever från Europaskolan Strängnäs: Line Lundström, Marcus Abrahamsson och Rasmus Lian från EU15a samt Jennifer Kanon, Klara Lindroth och Timo Oostervald från KF14.

Under en dag fick de prova på att arbeta i riksdagens utskott: de från EU15a i trafikutskottet och eleverna från KF14 i utbildningsutskottet.

Eleverna fick också framföra sina debattinlägg i kammaren, under ledning av talmannen Urban Ahlin. Dessutom fick Rasmus Lian ställa frågor till finansminister Magdalena Andersson under en frågestund.

Tack för fina insatser allihop – bra jobbat!

Läs mer om Ungdomens riksdag här >

Bilden har vi lånat från Sveriges riksdag >