Carl-Vincent Reimers börjar som trainee i Europaparlamentet i Bryssel

Nu väntar en spännande tid för en av våra tidigare elever på Europaskolan Strängnäs. Carl-Vincent Reimers tog förra året sin kandidat­­examen i statsvetenskap. Den 13 januari flyttar han till Bryssel för en praktikperiod i Europaparlamentet.

Samhällsfrågor och politik har länge intresserat Carl-Vincent Reimers, som tog studenten från Europaskolan Strängnäs 2013.

Efter gymnasiet har han studerat statsvetenskap vid Sciences Po, ett av Frankrikes främsta universitet. Nu har han sin kandidatexamen och det är dags att gå vidare – och det blir inte vart som helst.

Nu i januari börjar Carl-Vincent i Europaparlamentet, på ett halvårs praktik hos Cecilia Wikström. En plats som han fick bland mängder av sökande, efter hennes upprop på sociala medier.

Här är en intervju med Carl-Vincent som du kan läsa på webbsidan Efter gymnasiet/Alumner >

Missa inte hans tips och råd till dig som snart ska välja gymnasium! På sidan finns också tips från andra elever som tidigare gått på Europaskolan Strängnäs.

Grattis till praktikplatsen, Carl-Vincent! Vi önskar dig stort lycka till framöver.