Besök av Christian Larson – före detta elev med stort namn i artistvärlden

4047369934

Torsdagen den 14 januari fick Europaskolan Strängnäs besök av en före detta elev som gjort sig ett stort namn inom artistbranschen. Hans namn är Christian Larson, och under ett ES-möte fick eleverna ta del av hans spännande erfarenheter.

Christian Larson tog studenten från Företagarprogrammet år 2004 och återvände nu för första gången sedan dess till sin gamla skola för att träffa nuvarande elever.

I Djäknegården samlades hela skolan för att lyssna till Christian som berättade om sitt liv sedan han lämnade hemstaden och Europaskolan Strängnäs.

I dag är Christian Larson ett stort namn inom artistvärlden. Han arbetar både som regissör och kreatör, och är verksam i bland annat London, Paris och Los Angeles. Han började sin karriär med att göra skateboardvideor och dansfilmer, och blev sedan klippare för den världsberömde regissören Jonas Åkerlund.

Christian har bland annat regisserat reklamfilmer för Beats by Dr Dre och även musikvideor med artister som Sigur Ros, Swedish House Mafia, Kate Moss, Britney Spears och Kylie Minouge.

Tiden på Europaskolan Strängnäs minns Christian som väldigt bra. Strängnäs var en bra stad att plugga i och det var här allt startade. Christians kreationer, oavsett om det är reklamfilmer, musikvideor eller andra visuella intryck, kännetecknas av rytmiska klippningar, något som kan härledas till hans bakgrund som musiker.

Lasse Östlund på Kulturskolan var den som lärde Christian allt om rytmer när han spelade i Strängnäs Drumcorps. Det tackar vi för!

Christian Larson avslutade sitt föredrag för eleverna med att ge dem några råd inför framtiden: ”För att vilja lyckas måste du jobba hårt; nätverka, sätt upp mål och skriv ner dem varje år. Designa ditt liv som du själv vill att det ska se ut, men glöm inte att ha roligt!”

Stort tack till Christian Larson för besöket och grattis till alla framgångar. Vi önskar fortsatt lycka till!

Bilden har vi lånat från Eskilstuna Kuriren >