Astronauter besöker Europaskolan SträngnäsDen 23 september får gymnasiet besök på hög nivå.

Rymd

Det är astronauterna Dumitru Prunariu och Muhammed Ahmed Faris, som kommer till Strängnäs för att berätta om sina erfarenheter i rymden samt för att träffa gymnasiets elever.

Under veckan håller 100 astronauter i föreningen Association for Space Explorers kongress i Stockholm (ASE 2015). I samband med den så gör astronauterna också besök på 35 skolor i landet. Europaskolan Strängnäs är en av de lyckliga som har blivit utvalda att få besök.

Dumitru-Prunariu    Muhammed-Ahmed-Faris

Klockan 09.30 kommer Prunariu och Faris att tala till hela skolan i Djäknehallen. Efter presentationerna bjuder skolans naturvetenskapliga elevförening – Europaskolan för Vetenskap – på lunch i matsalen. Där får elever och astronauter tillfälle att diskutera rymden, vetenskap och karriärsval under trevliga och välsmakande omständigheter.

Vi ser fram emot en spännande dag!

Läs mer här >