Temavecka på Europaskolan Malma om norm- och HBTQ-frågor

Under vecka 21 kommer högstadiet på Europaskolan Malma att ha en temavecka med fokus på norm- och HBTQ-frågor. Vi avslutar med Prideparaden i Eskilstuna, där vi hoppas så många som möjligt kan delta.

Under måndagen och tisdagen är det olika workshoppar, där eleverna får gå runt. På onsdagen blir det arbete med skolans likabehandlingsplan på morgonen och sedan föreläsning med Filip Botin före lunch.

Filip Botin föreläser om hur man övervinner dålig självkänsla och psykisk ohälsa. Med egna erfarenheter i bagaget berättar han om hur man trots mobbning, depression och ångest kan gå vidare och förverkliga sig själv.

Skolveckan avslutas med en konsert där Mandy Rich uppträder för oss. Hon har av Göteborgs-Posten kallats för Sveriges första transsexuella rappare.

På lördagen, den 27 maj, är det SpringPride i Eskilstuna. Vi hoppas att så många elever och familjemedlemmar som möjligt gör oss sällskap i Prideparaden. Vi träffas vid gamla Vattenpalatset, klockan 14.30.

Vi ser fram emot en rolig och intressant vecka!

Läs mer om föreläsaren Filip Botin här >