Student och skolavslutning för Europaskolan Strängnäs 2017

Nu har de tagit studenten, våra treor på Europaskolan Strängnäs! Onsdagen den 7 juni sprang de ut under stor glädje, med jubel och konfetti. Två dagar senare följde den stämningsfulla avslutningen i Strängnäs domkyrka.

Studentveckan inleddes med klassiskt ”förhör” på Ångbåtsbron, följt av mösspåtagning och Studentsången.

På studentdagen bjöd vädrets makter på regn, men det hindrade inte stämningen från att vara på topp. Anhöriga och vänner stod redo med plakat och blommor, garderade med regnskydd.

Så steg jublet, när eleverna visade sig i skolans fönster under det så kallade ”fönsterflaxet”. Konfettin virvlade i vinden och precis lagom till utspringet började regnet avta.

En efter en sprang klasserna ut i glädjeyra, med eget val av musik. Sedan följde studentmarschen till blåsorkester genom staden, innan det var dags att äntra flaken för fordonskortege.

På fredagen var det högtidlig skolavslutning i Strängnäs domkyrka. Som traditionen bjuder, varvades tal med stämningsfull sång och musik. Det var också utdelning av stipendier till de som särskilt utmärkt sig under året.

Stort och varmt tack till alla som gjorde dessa dagar till ett minne för livet! Vi vill också önska våra studenter all lycka på den fortsatta vägen i livet.

Här är länkarna till alla bildspel från studenten och skolavslutningen:

Balen >
Studentdagen >
Skolavslutning i Strängnäs domkyrka >
Betygsutdelning i Djäknehallen >

Bilderna får laddas ned och användas fritt för privat bruk. Om du laddar ned högupplöst kan de skrivas ut med bra kvalitet upp till cirka 18 x 24 cm.
Vid behov av större bilder, kontakta mig: po@holken.net

Fotograf: P-O Rosén.