Styrelse för Stiftelsen Europaskolan

Anders Milton
Läkare

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Jag vill bidra till att ett antal ungdomar får en bra utbildning och därmed en bra start i livet.”

henrik_landerholm

1:e vice ordförande:

Henrik Landerholm
Ambassadör

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Jag vill bidra till att Europaskolan fortsätter att leda utvecklingen av skolväsendet i Strängnäs, närområdet och Sverige.”

per_olof_berg

2:e vice ordförande:

Per Olof Berg
Professor, chef för marknadsföringssektionen,
Stockholm University School of Business

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Europaskolan är inte bara ett viktigt, fristående och icke vinstdrivande alternativ för studiemotiverade elever, utan också en intressant plattform för nya och kreativa idéer inom utbildningsområdet. Som fjärde generationens Strängnäsbo, är jag också stolt över att kunna bidra till att värna om stadens gamla tradition som bildningscentrum.”

Ledamöter

Hakan_Plith

Håkan Plith
Affärsutvecklare

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Europaskolan är en skola som på flera olika sätt vill stödja elevernas resa genom informationssamhället in i kunskapssamhället. Oavsett om detta sker med hjälp av bildningsresor i Europa, modern teknologi eller traditionella bokliga studier, har skolan som tydlig målsättning att leda ungdomarna ända fram. Det känns stimulerande att få hjälpa till på den resan.”

bo_odlind

Bo Odlind
Med.dr, professor

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”En bra skola är sina elevers bästa förebild!”

marita_bildt

Marita Bildt
Fil.kand. och organisationskonsult, egen företagare

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Jag vill vara med och skapa förutsättningar för en riktigt bra skola. Europainriktningen känns viktig i en värld där nationella gränser inte är avgörande, när ungdomar gör sina val till högre studier. Därför är det extra glädjande att Europaskolan redan i dag lockar elever från hela landet, något som kan utvecklas än mer! Jag är dessutom född och uppvuxen i Strängnäs, och ser med glädje hur staden återerövrar sin plats som ‘skolstad’.”

lars_gothlin

Lars Göthlin
Advokat

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Skola och utbildning har alltid intresserat mig. De grundläggande värdena för skolorna känns viktiga och riktiga. Att stiftelsen har en driftsform som inte är vinstdrivande, är utvecklande och spännande samtidigt som det inte är så vanligt i Sverige.”

dan_brandstrom

Dan Brändström

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Jag är mycket engagerad för att alla medborgare i samhället ska få en god start i livet genom en god skolunderbyggnad. Stiftelsen Europaskolan är för mig ett utmärkt exempel på vad jag skulle vilja se som ‘ringar på vattnet’ och ett föredöme för hela landet.”

johan_dalman

Johan Dalman
Teol.dr, biskop

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Utbildning öppnar fönster till ett rikare liv – till kontakt med värden som inte går att mäta eller väga men som gör all världens skillnad. De gångjärnen vill jag vara med och smörja.”

Helena_Hallgarn

Helena Hallgarn
Jur.kand. och civilekonom samt grundare av tjänsten VQ Legal

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”Barn måste få möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin personlighet i en trygg och bra miljö. Jag vill gärna göra det jag kan för att bidra till detta.”

johan_h_larsson

Verkställande ledamot:

Johan H Larson
Direktör

Därför är jag engagerad i styrelsen:

”En riktigt bra skola ska ge våra barn och ungdomar en bra start i livet. Men skolan är kanske också den viktigaste motorn för att utveckla hela samhället – och då behövs även frivilliga krafter.”

Inspektor för Europaskolan

Eva_Akesson

Eva Åkesson

Professor och rektor vid Uppsala universitet, inspektor för Europaskolan i Strängnäs och Malmköping

Om uppdraget som inspektor:

”Att vara inspektor för Europaskolan är ett hedrande uppdrag som jag är mycket glad för. Det ger oss möjlighet att ytterligare stärka och fördjupa kontakterna med grund- och gymnasieskolan.”

(Källa: Uppsala universitet.)