Måltidsverksamheten

Hemlagad mat som på restaurang

God, näringsrik och hemlagad mat, det får du som elev på Europaskolan Strängnäs. Vi har egna tillagningskök, med riktiga råvaror och egna kockar – precis som på en restaurang.

För att orka hela dagen är det förstås viktigt med en bra lunch. Vårt mål är därför att servera både god och näringsriktig mat, lagad från grunden. Så långt som möjligt använder vi säsongsanpassade och ekologiska råvaror.

Varje dag kan du välja mellan flera rätter. Självklart tar vi också hänsyn till allergier och behov av specialkost. Här ska du kunna äta vare sig du är vegetarian, gluten- eller laktosintolerant.

Men vi nöjer oss inte med det. Skolmåltiden ska vara en helhetsupplevelse och en rofylld stund, som att gå på restaurang.

Så här säger vår köksmästare, Mattias Holmberg:

”God, näringsrik och alltid hemlagad mat med stor variation och valmöjlighet, det ska vara vardagen för dig som elev.

Vi anpassar våra bufféer från dag till dag beroende på åtgång, dagspriser och självklart säsong. Allt för att dagligen få fram så god och ekonomiskt hållbar mat som möjligt.

Här slopar vi den traditionella skolbespisningen och halvfabrikat. I stället hälsar vi dig välkommen till en måltid med riktiga råvaror och kockar. Precis som på en restaurang.”

Smaklig måltid!
Mattias Holmberg, köksmästare

PS. Har du något eget favoritrecept? Som elev kan du komma med förslag genom skolans kostråd.

Här hittar du veckans meny >

Mattias Holmberg
E-post: mattias.holmberg@lyktans.se