Gästföreläsningar

Gästföreläsningar – ES-möten

Gemenskap, diskussion och debatt – det är en viktig del av gymnasietiden. Några gånger per läsår samlas hela skolan för ES-möte (Europaskolemöte). Då lyssnar vi till en intressant gästföreläsare i Djäknehallen, där det även blir sång och musik.

Att gå på Europaskolan Strängnäs innebär mycket mer än ämnesstudier. Här ska du känna sammanhållning med de andra eleverna, en viktig del i det vi kallar Europa­andan.

Ett sätt att främja gemenskapen är att varje gymnasieprogram har sin egen byggnad på skolans stadscampus. Ett annat sätt är att ha gemensamma ES-möten.

En gång i månaden samlas hela skolan i Djäknehallen för att lyssna till en intressant gästföreläsare. Det kan handla om en aktuell samhällsfråga, om politik eller näringsliv. Kanske kommer en minister, en ambassadör eller en författare? Som avslutning blir det ofta elev­uppträdanden med sång och musik.