Språkresor

Språkresor till Frankrike, Spanien, Tyskland och Italien

Pluggar du franska, spanska eller tyska? Som språkstudent, får du i årskurs 2 och 3 får du bland annat möjlighet att besöka Europaskolan Strängnäs vänskolor.

Under en vecka på höstlovet går resan till Toucy i Frankrike, La Garriga i Spanien, Eutin i Tyskland eller Pontedera i Italien.

I Frankrike, Spanien och Tyskland bor du i en värdfamilj som har ungdomar i din ålder. Under veckan får du både besöka den lokala skolan och göra intressanta studiebesök. Ett perfekt sätt att få inblick i landets språk, kultur, historia och vardagsliv! När vänskolans elever kommer till Sverige är det din tur att stå för värdskapet.

Under resan till Toscana i Italien bor vi på hotell i Pontedera. Vi besöker Pisa, Lucca, Siena och Florens, där du får ta del av arkitekturen samt en hel del konst på museer. Du får också smaka på det italienska köket.