Dagspendla/Bo

strangnas-vy

Dagspendla till eller bo i Strängnäs

Bor du inte i Strängnäs? Europaskolan Strängnäs tar emot elever från hela Sverige. Skolan har många elever som kommer från andra kommuner. Du kan antingen dagspendla eller bo i Strängnäs. Vi hjälper dig att ordna boende.

Om du bor nära Strängnäs, går det bra att dagspendla mellan ditt hem och Europaskolan Strängnäs. Vid kortare väntetid kan du passa på att fika eller plugga i skolans café. Hör med din hemkommun om resebidrag.

Har du långt hem? Då kan du välja att bo i Strängnäs. Europaskolan Strängnäs är ingen internatskola men vi erbjuder elevbostäder till förstaårselever.

I en elevbostad bor du i möblerat rum med tillgång till ett fullt utrustat kök. Vuxennärvaro, läxhjälp, frukost och middag kan ordnas enligt kontrakt med din/dina vårdnadshavare.

Att hyra rum eller lägenhet privat är också en möjlighet. Kanske vill du bo tillsammans med en skolkamrat?

Vid intresse kontakta:

Lotta Nyblad
Boardingansvarig
E-post: lotta.nyblad@europaskolan.se

Vi hjälper dig att hyra lägenheter/rum hos lokala hyresvärdar eller privatpersoner i Strängnäs. Välkommen att kontakta oss!

Pendelavstånd:
Tågförbindelse till/från Eskilstuna: 15 min, Nykvarn: 20 min, Södertälje:
30 min, Kungsör: 40 min, Arboga: 50 min och Stockholm: 50 min.
Bussförbindelse med Enköping: 45 min.